fbpx

עמוד הבית > מאמרים >

ויזת עסקים איך מוציאים

כאמור ישנן שתי סוגים של ויזות עסקים, במאמר זה נעסוק בשניהם ובהליך הוצאת הויזות השונות.

ויזת עסקים B2

ויזת עסקים מסוג B2 דורשת מילוי טופס DS 160. טופס זה הינו טופס בשפה האנגלית וכולל שאלות רבות העוסקות בעבר של מבקש הויזה, פרטיו האישיים ופרטים אודות נסיעתו הצפויה לארצות הברית.

את הטופס ניתן למלא בצורה עצמאית דרך האתר של השגרירות ולהגישו בצורה מקוונת. מכיוון שהטופס עמוס בשאלות רבות וכולל סעיפים רבים, מילוי הטופס יכול להיתפס כמאיים לרבים ולכן ישנה אפשרות למילוי הטופס באמצעות סוכן נסיעות ובכך להימנע מסיבוכים ותקלות בהגשת הטופס שעלולים להביא לסירוב בקבלת הויזה או לבזבוז זמן מיותר.

לכן, מלבד הדרך העצמאית להגיש את הטופס דרך האתר ישנה אפשרות להגיש את הטופס דרך סוכן נסיעות מנוסה שימלא עבורכם את הטופס ויחסוך עבורכם את ההתעסקות.

בסיומו של מילוי טופס זה תתבקשו לשלם אגרה לשגרירות בסך 160 דולר. את האגרה ניתן לשלם בצורה מקוונת באמצעות כרטיס אשראי או לחלופין דרך בנק הדואר במזומן. תשלום האגרה מהווה “הפעלה” של הבקשה כך שלאחריו יהיה ניתן לקבוע תור לראיון (או לשלוח מסמכים לצורך הוצאת ויזה במידה והמועמד פטור מראיון- נרחיב על כך בהמשך).

עבור 99 אחוז ממבקשי הויזה זקוקים לראיון על מנת לקבל את הויזה המיוחלת,לאחר תשלום האגרה ייפתח עבורכם אפשרות לקבוע מועד ראיון בשגרירות האמריקאית.  זמני ההמתנה לתורים לראיונות בשגרירות הם ארוכים מאוד וזמן ההתמנה יכול לעלות על שמונה חודשים קדימה מעת קביעת המועד לראיון.

לכן עבור רבים, מועד הראיון שקיבלו אינו רלוונטי להם שכן רצו ותכננו לטוס לפני המועד שניתן להם. עבור אלו אנו מציעים שירות הקדמת תורים כך שאתם תוכלו להגיע לארצות הברית במועד שנוח לכם.

לאחר שלב הראיון הדרכון עם הויזה המיוחלת יישלח אליכם במשלוח פרטי לכתובת ביתכם (העלות של המשלוח נכללת במחיר האגרה).

הדרכון עם הויזה המיוחלת ישוב לידכם עד עשרה ימי עסקים אחרי מועד הראיון. במידה והינכם לחוצים בזמן ישנה אפשרות לשנות את איסוף הדרכון לאיסוף עצמי מתחנת הדואר שליד השגרירות. לרוב באיסוף עצמי החזרת הדרכון תהיה בין 4-5 ימי עסקים.

הליך הוצאת ויזה E-2

כאמור הליך הוצאת ויזה מסוג E-2  הוא הליך ארוך יותר ודורש קפדנות רבה והגשת מסמכים רבים. בשונה מויזת העסקים B2. בשל מורכבות ההליך אנו ממליצים בחום להיעזר בשירותיו של עורך דין הגירה שילווה אתכם לאורך כל ההליך ויוודא את עמידתכם בתנאיו הנוקשים של ההליך.

על מנת להגיש בקשה לויזה אמריקאית יש להתחיל במילוי טופס DS 160 וכן טופס 129. לאחר מכן תצטרכו להוכיח את הזיקות השונות שלכם לארצות הברית בהינתן תוכנית עסקית מפורטת של מבנה העסק הקיים או העסק החדש בהקמה, אישור רואה חשבון אמריקאי על פתיחת חברה והתנהלות כלכלית צפויה וקיימת, אישור כי מבקש הויזה הוא אכן בעל העסק שבגינו מוגשת הבקשה לויזה. האישור צריך להינתן על ידי רואה חשבון אמריקאי שמאושר על ידי רשויות המס האמריקאיות. בנוסף תתבקשו להוכחות על פעילות עסקית של העסק. במידה ומדובר בעסק קיים- הצגת מסמכים מאמתים שמאשרים את פעילות העסק הקיים כמו העסקת עובדים, קיום חוזים עם ספקים ולקוחות וכל מסמכים המאמתים התקשרויות של העסק עם גופים שונים. מטרת מסמכים אלו היא להוכיח כי העסק עסק קיים שמנהל פעילות עסקית. לכלל מסמכים אלו יתבקש המועמד להוסיף תמונות פספורט של בני המשפחה והמעומד המבקש את הויזה.

לציין כי הטיפול בבקשת ויזה מוקנה לשגרירות ארצות הברית בישראל ואין צורך להגיש את המסמכים לרשויות ההגירה. פטור זה חוסך מהמועמד כסף וזמן.

על מנת להגיש ויזת עסקים מסוג זה על המועמד להיות בעליו של לפחות 50 אחוז מהעסק שבגינו מוגשת הבקשה וכן על המועמד להוכיח את רווחיות עסקיו ואת שרירותו של העסק שבגינו מוגשת הויזה. המועמד מחוייב להראות כי העסק הינו עסק מתפקד שצפוי להכניס רווח ולהתקשר עם עובדים אמריקאים או בעלי גרין קארד ולקיים פעילות עסקית מניבה.

המועמד גם יכול לרכוש עסק קיים ולהשקיע בו סכום העולה על 100 אלף דולרים או להקים עסק חדש לחלוטין אך עדיין תיוותר הדרישה להוות לפחות בעלים של לפחות חמישים אחוז מהעסק שבגינו מוגשת הבקשה. על העסק להיות מסחרי מטבעו כלומר לתת שירותים או לייצר מוצרים בארצות הברית.

בסיום ההליך המבקש מקבל אשרה תקפה לשנתיים וניתנת לחידוש ככל והעסק ממשיך לפעול. לאשרה זכאים גם בני משפחתו של המועמד ובן זוגו של המועמד יכול לעבוד בכל עבודה חוקית בארצות הברית, זאת בניגוד למועמד שיקבל אשרה לצורך עבודה בעסק שלו בלבד.

בבואכם לשקול הוצאת ויזה מסוג E-2  יש לשקול מספר שיקולים וביניהם על איזה עסק אתם מעוניינים להגיש את הויזה- האם עסק חדש או עסק שתרכשו או עסק קיים. בנוסף יש לבחון את רגולציית העסקים בכל מדינה בארצות הברית ועל פיה להחליט היכן תרצו להשתקע לצורך ניהולו של העסק. יש לקחת בחשבון כי בארצות הברית רוב העסקים מאוגדים כאחראיות מוגבלת, ישנו קושי לנהל עסק כעוסק מורשה ולכן הדבר לא מומלץ.

לסיכום, ויזת עסקים E-2 מקנה למועמד הויזה יכולת לעבוד בארצות הברית לו ולבני משפחתו.לצורך הוצאת הויזה על המועמד להראות את רווחיות העסק שלו ואת היותו בעל קשרי מסחר בארצות הברית.בנוסף על המבקש ויזה להגיש את המסמכים שפורטו להלן לצורך בחינת בקשתו לויזה מסוג E-2.

טופס קצר ואנחנו דואגים לך!

כל מה שאנחנו צריכים ממך זה כמה פרטים, את השאר תשאירו כבר לנו

טופס קצר ואנחנו דואגים לך!

כל מה שאנחנו צריכים ממך
זה כמה פרטים, את השאר תשאירו כבר לנו

אולי יעניין אותך גם

השארת פרטים

השארת פרטים

סוג הטיסה

השארת פרטים

השארת פרטים

נציג שלנו יצור איתך קשר בשעות הקרובות.